14 Aralık 2008 Pazar

Hedeyli Köyü/Hayrabolu/Buradan Mesajınızı Yollayınız

Hedeyli Köyü Uydu Fotoğrafı

1 yorum:

  1. HEDEYLİ:
    Tekirdag'in Hayrabolu ilçesine bagli olan köy. nüfusu 400. köyden çogu kisi çesitli sebeplerle baska bölgelere göç etmistir. istanbul'un Küçükçekmece ilçesinde fazla bulunmalarindan dolayi Hedeyliler Kültür ve Yardimlasma Dernegi kurulmustur.
    Tarihi:Köylüler Bulgaristan'ın karaatlı ve kırcaali köyünden gelmiş olup köyün bulunduğu yerdeki çiftliğin kendilerine hediye edilmesi sonucu buraya yerleşmilerdir. Köyün ismide buradan gelmektedir...Köyümüz 1911 ile 1927 tarihinde Bulgaristanın Koşu kavak ile Şumen osman pazarından göçmen olarak gelmişlerdir. Yukarı mahalle koşu kavaktan (Yani Kurumugravtan Bulgarca)Aşağı mahalle ise Osman pazarından- Şumuniliden Hedeyli Köyünün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.İklimi Marmara bölgesi iklimi etki alanındadır.
    Köyün en meşhur geleneği kurban bayramlarında toplu et pişirip köy halkına dağıtmaktır.Hedeyli Köyünde İlköğretim Okulu vardırancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hemde kanalizasyon şebekesi vardır.Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır.Sağlık ocağı vardır faal değildir. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup Hedeyli köyünde elektirik ve sabit telefon vardır.
    Tekirdağ iline 70 km, Hayrabolu ilçesine 18 km uzaklıktadır.Hedeyli Köyü tüzel kişiliğini alması ile birlikte muhtarlık seçimleride yapılmaya başlanmıştır.
    Yıllara Göre Hedeyli Köyü Muhtarları:
    2008:Ali Mutlu
    1999:Murat Ürer
    1994:Murat Ürer
    1989:Murat Ürer
    1984:Murat Ürer

    YanıtlaSil

Mesajını Yaz